Fontos a TV2 Csoportnak a magyar kultúra támogatása

Összművészeti estély az Operában

 

Az Operaház 2015. február 14-én rendezi meg második nagyszabású összművészeti estélyét, a Faust-bált - jelentették be az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján. Az idén márciusban megszervezett Ezüst Rózsa Bál hagyományteremtő kezdeményezéséhez hűen, a jövő évi rendezvény fő missziója is a karitativitás lesz. Az esemény sztárvendége a világhírű szoprán, Angela Gheorghiu. A sajtótájékoztatón bejelentették továbbá, hogy az Opera partneri megállapodást köt a TV2 Csoporttal és a Herendi Porcelánmanufaktúrával.

Fontos, hogy minden bálnak megadjuk azt az egyéni arculatát – fogalmazott az Operaházban tartott sajtótájékoztatón Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója. – Az idei bál Strauss Rózsalovagjának szimbolikájára épült, a jövő februári esemény az Operaház Faust-évadához kötődik.

A Faust-bál központi motívuma a tudomány lesz, árulta el Ókovács Szilveszter. Az esemény fővédnöke Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa. A védnöki tisztségre pedig kiemelkedő tudósokat kértek fel a szervezők: Sir Radda György orvos-biokémikust, Gulyás Balázs neurobiológust, illetve Frühling János onkológust.

- Ismét nem rongyrázásról lesz szó – utalt az Operabálok ellenzőinek kritikájára Ókovács Szilveszter -  A Faust-bál konkrét karitatív célja, hogy hozzásegítse az Országos Mentőszolgálatot egy új mentőautó megvásárlásához. Ezen túl pedig az estély küldetése, hogy értéket képviseljen és nemzeti örökségünk részeként terjessze a kultúrát.

Az est főműsorát Anger Ferenc, az Operaház művészeti igazgatója és Solymosi Tamás, a Nemzeti Balett igazgatója rendezik. A tradicionális műsorszámok mellett koncertet ad mások mellett a Cotton Club Singers, a Pátkai Rozina Quintett, Berecz Mihály, a Snétberger Zenei Tehetség Központ hallgatóinak zenekara, de fellép Kovács András Péter stand-up komikus is. Az eseményhez kapcsolódva rendezik meg a Dalszínház utcaBált, ahol DJ Bootsie és Sena lépnek majd fel. A Faust Bál másnapján pedig a Morzsabált tartanak, amelyen hátrányos helyzetű gyermekeket látnak vendégül.

A sajtótájékoztatón bejelentették továbbá, hogy az Opera stratégiai partneri magállapodást köt a TV2 csoportatl és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-vel.

- Úgy gondoljuk, hogy a most kötött stratégiai megállapodás mérföldkő mind az Opera, mind a TV2 életében: bizonyíték a kereskedelmi média és a magaskultúra közti átjárhatóságra, arra, hogy vannak, lehetnek közös értékeink. Ilyen az OperaKlub, melyben a TV2 örömmel vállalja az alapító tagságot és ilyen a Faust bál valamint kísérő rendezvényei: a Dalszínház UtcaBál és a gyermekeknek szóló Morzsabál, utóbbi azon túl, hogy nemes ügyet szolgál, tökéletesen illeszkedik a TV2 Csoport társadalmi felelősségvállalási programjához, a „Süss fel nap!"-hoz - mondta Yvonne Dederick, a TV2 Csoport társtulajdonosa, ügyvezető igazgató. A TV2 Csoport elkötelezett a magyar kultúra támogatását illetően. Kiemelten fontosnak tartja, hogy rendszeresen beszámoljon a magyar kultúra és előadó-művészet kiemelkedő eseményeiről, előadásairól. Ezen törekvése a jövőben még inkább látható lesz a nagyközönség számára. A TV2 Csoport célja, hogy szórakoztató- és hírtartalmai részeként az eddiginél is több kulturális vonatkozású információt közvetítsen, mindezt kimagasló értékeket teremtő partnereivel karöltve, őket támogatva. Mindehhez tökéletesen illő partnerre talált az Operában.

A most aláírt együttműködés bizonyíték arra, hogy kereskedelmi média és a magaskultúra között létezik átjárás. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója hangsúlyozta, cégének filozófiája a magyar kultúra értékeinek megőrzése és átadása a következő generációk számára.

Forrás: mno.hu

Yvonne Dederick és Ókovács Szilveszter

Fotó: Béres Attila

Címkék:

2014. december 5. 10:17© 2017 TV2 Zrt.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS