Zöldgondolat

Az ember- és környezetbarát munkahelyért

A mai világban, illetve gazdasági környezetben a fenntartható vállalati működés, a környezetvédelem (és ezek részeként, mondjuk, az energiatakarékosság) már nem annyira divat, mint inkább alapkövetelmény. Azonban a munkavállalók és gyakran a döntéshozók gondolkodásmódjába még nem ágyazódott be elég mélyen az ez irányú felelős gondolkodás, pedig az irodai munka hatásai anyag és energiafogyasztás területén sem elhanyagolhatóak, de még jelentősebbek azok az eredmények, amelyeket a szemléletformálás útján érhetünk el. A fenntarthatóság ügyével foglalkozó valamennyi szakértő és laikus egyetért abban, hogy tudat-, vagy ha úgy tetszik paradigmaváltás nélkül nem valósítható meg valódi zöld áttörés, a környezeti nevelés kérdése egyike a 10 legfontosabb fenntarthatósági tényezőnek.

Úgy gondoljuk azonban, hogy mi itt a TV2 Csoportnál már megtettük az első zöld lépéseket, és a Virtuális ötletbörze javaslataiból, a sok ilyen témájú placc-kérdésből vagy a Legjobb Munkahely Felmérés eredményeiből az is leszűrhető, hogy nálunk már megfogant és egyre inkább teret nyer a zöld gondolat.

Soha nem késő elkezdeni - illetve a mi esetünkben folytatni - az irodai működés környezet- és emberbaráttá tételét! Az irodai működés a cég fő profiljától függetlenül mindenhol hasonló elemekből áll, hiszen az anyag- és energiaáramok, a jelentősebb környezeti hatások és a zöldülés lehetőségei hasonlóak (de a helyi lehetőségek, illetve megoldások ettől még nagyon eltérőek lehetnek!). Ennek megfelelően mi is az alábbi általános alapelvek mentén szeretnénk felépíteni a TV2 Csoport zöldgondolatának követendő lépéseit:

  • Rethink (Újragondolás)
  • Reduce (Felhasználás visszafogása)
  • Reuse (Újrahasználat)
  • Replace (Helyettesítés)
  • Recycle (Újrahasznosítás)
     

Ez a feladat persze messze túlmutat az anyagáramok figyelésén, szabályozások megalkotásán vagy kommunikációs szlogenek szintjénél. A fenntarthatósági célok érdekeit szolgáló változtatások hatékonyságának és sikerességének feltétele az elkötelezett zöld közösség: mi vagyunk azok, a TV2 Csoport munkavállalói, akik zöld szemmel vizsgálva a mindennapi irodai működésünket, ötleteinkkel és tetteinkkel segíthetjük egy ember- és környezetbarát, ráadásul hosszútávon is fenntartható munkakörnyezet létrejöttét.

TV2 Csoport közössége szavazott, mely logókat szeretné látni, amely a legjobban tükrözi a zöldirányú elköteleződésünket.

Íme a nyertes logók:

 1. füves kocka

 

2. füves palást

 

 

Címkék:

2014. október 3. 14:15© 2017 TV2 Zrt.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS