Zöld iroda a TV2-ben

Kapcsolj ki! Legyünk környezettudatosak!

Egyre nagyobb a társadalmi és a belső tévékettes közösségi igény, hogy figyeljünk környezetünk megóvására, ezért mi is törekszünk arra, hogy tevékenységeinkkel a lehető legkisebb szennyezést okozzuk, ezzel is hozzájárulva az egészséges, élhető környezet fenntartásához.

A TV2 Csoport, mint vállalat is igyekszik kihangsúlyozni elkötelezettségét a környezet elemeinek, folyamatainak védelme, a fenntartható fejlődés feltételeinek biztosítása, mindezek által pedig a környezetünk és az emberi kapcsolatainak harmonikusabbá tételének irányában.

Ennek megfelelően saját irodáinkban és a fejekben kell rendet rakni és átállítani szemléletünket a környezettudatossággal kapcsolatban.  Fontos, hogy tudjuk, nemcsak otthon, de a munkahelyünkön is sokat tehetünk a környezetünk megóvásáért. 


Ezért fogalmazódott meg a ZÖLD IRODA 10 PARANCSOLATA:

 1. Gyűjtsd külön a műanyaghulladékot!
 2. Gyűjtsd külön a szobádban a papírt!
 3. Használd takarékosan a vizet, a konyhában vagy a mosdókban, zuhanyzókban!
 4. Kapcsold le a villanyt, a elhagyod a szobád vagy a mellékhelységeket!
 5. Állítsd energiatakarékosra a számítógéped; kapcsold ki, ha hosszabb ideig nem használod!
 6. Használd takarékosan a nyomtatót, nyomtass a központi nyomtatóra!
 7. Nyomtasd kétoldalasan a nyomtatandót!
 8. Ha lehet, használd fel újra a papírt!
 9. Használj párologtatót a szobádban!
 10. Tedd a szobádat virággal élhetőbbé!


Számítógépeink és a kapcsolódó kütyük egyre több energiát emésztenek fel, ezért összegyűjtöttünk pár ötletet a legjobb energiatakarékossági módszerekből

 • Aktiváld az energiatakarékos üzemmódot! Minden modern operációs rendszer felkínálja az energiatakarékos üzemmód lehetőségét. Laptopoddal akkor is áramot takaríthatsz meg, amikor a hálózatról dolgozol.
 • Húzd ki az energiavámpírokat! A bedugott mobiltöltők akkor is fogyasztanak áramot, amikor nem töltenek (ellenőrizheted, ilyenkor is melegek). Ekkor húzd ki őket a konnektorból!
 • Pihentesd a merevlemezt! Állítsd be a számítógépet, hogy használaton kívül tegye alvó üzemmódba a merevlemezt. Ez meghosszabbítja az élettartamát, és energiát takarít meg.
 • Kapcsold ki! A legegyszerűbb és legnagyszerűbb energiatakarékossági mód, a kikapcsolás. Mindig kapcsold ki a géped éjszakára, és amikor nem használod. A kikapcsolt számítógép még az alvó vagy hibernált üzemmódban levő gépnél is kevesebb áramot használ.
 • Tompítsd a monitor fényét! A számítógép tartozékai közül a monitor fogyasztja a legtöbb energiát. Tompítsd a fényét, vagy állítsd be, hogy pár percnyi nem használat után automatikusan váltson sötétebb képernyőre.
 • Kapcsold ki a kapcsolódó gépeket! Kapcsold ki és áramtalanítsd a nem használt nyomtatókat, szkennereket stb.


Mindenkit szeretnénk arra ösztönözni, hogy szokásainak megváltoztatásával nemcsak áramot, így pénzt spóroljon, hanem a környezetét is kímélje a szennyeződésektől. Legyünk jógazdák!

Kapcsolj ki és védd a környezeted!Címkék:

2014. szeptember 22. 13:35© 2017 TV2 Zrt.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS