"kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét”

TV2 Házi Patika üzemorvosunk ajánlásával

 

Akár saját, akár kollégáink szájából gyakran elhangzik a következő kérdés: "nincs véletlenül egy fájdalomcsillapítód"?

Általában mindenki táskája mélyén lapul egy-egy Algopyrin, No-spa vagy bármilyen más gyógyszer a hirtelen előforduló problémák esetére. A TV2 Házi Patika ötletét a saját táskámban lévő minipatika kiürülése hozta meg, ezért egészségprogramunk keretében összeállítottunk egy olyan elsősegély csomagot, mely ezekre a váratlanul előtörő tünetekre hoz megoldást.

A Házi Patika arra való, hogy ha szükség van rá, kéznél legyen a megfelelő gyógyszer

Betegség, rosszullét bármikor bekövetkezhet, ezért kell, hogy mindig legyenek kéznél alapvető gyógyszerek, amiket szükséges esetekben alkalmazni lehet. Ennek megfelelően töltöttük fel a gyógyszeres ládát, amiben a legfontosabb, leggyakrabban alkalmazott patikaszerek találhatók.

Gyógyszeres láda összeállítása

Ehhez szükségeltetett némi tünet- és gyógyszerismeret, némi ápolástani alapfogalom ismeret és nem utolsó sorban egy tapasztalt orvos segítsége és tudása, Dr. Karsai László üzemorvos személyében.

És mi van a dobozban?

A TV2 Házi Patika részei a recept nélkül kapható gyógyszerek, így például láz- és fájdalomcsillapítók, gyógyszerek megfázás esetére, torokfertőtlenítő, hasmenés elleni termékek. A kalcium és a magnézium sem maradhatott ki, melyek allergia esetén tehetnek jó szolgálatot. Különféle sebtapaszok, kötszerek is helyet kaptak a csomagban.

 


Fontos tudnivalók!

Tény, hogy a Házi Patika nem pótolja vagy helyettesíti a gyógyszerészt, illetve a kezelőorvost, azonban egyszerű, gyakran előforduló betegségek eredményesen kezelhetők a benne található patikaszerekkel, amelyek az orvos, gyógyszerész felkereséséig is némi enyhülést nyújtanak a problémára. Ezek a gyógyszerek nem helyettesítik a személyre szabott – azaz életkorra, egészségi állapotra, egyéb szedett gyógyszerekre, stb. is tekintettel lévő gyógyszercsomagot, melyre mindenkinek szüksége van.


Reméljük ezzel az összeállítással segítségetekre leszünk a váratlan egészségügyi vészhelyzetekre, hiszen egy rendezett, áttekinthető és jól felszerelt Házi Patika áll a munkatársaink részére.

Antal Tímea

Címkék:

2014. szeptember 22. 13:46© 2017 TV2 Zrt.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS