Defibrillátor a TV2-ben

A recepción helyezzük el az életmentő készüléket

 

Immáron harmadik éve állunk cégszinten az egészségmegőrzés, prevenció és az egészséges életmód (táplálkozás, mozgás) mellé. Az AKTÍV PLACC-ok igen népszerű programjain már kiderült, hogy munkatársainknak is nagyon fontosak az említett események, hiszen képet kaphatnak jelenlegi egészségügyi állapotukról. A Mammut Egészségközpont szakembereivel együttműködve állítottunk össze olyan programokat, melyek fontosak a mai életvitelünk egészségesebbé válásához. Az üzemorvosi vizsgálat is emelt szintű, mely egy szélesebb szolgáltatási csomagot nyújt a TV2 kollégái részére. Sőt megvalósultak egyéni kezdeményezések is (irodai masszázs, gerinctorna, thai chi, stb.).

Úgy gondoltuk, hogy bővítjük a lehetőségeket és feljebb lépünk egy lépcsőfokot, mellyel az egészségmegörző programunkat még komplexebbé tesszük.

A mai világunkban megjelent a stressz, mint a szomatikus megbetegségek egyik alapvető okozója. Mely legfőképpen a szívre és a vérkeringésre van hatással. Ezért szaporodtak meg a XX. század végére az ezzel kapcsolatos halálesetek, melyeket a kellő felkészítés és eszköz megléte mellett ki lehetett volna küszöbölni.

Az Amerikai Kardiológiai Társaság becslése szerint csak az Amerikai Egyesült Államokban évente legalább 250.000 ember hal meg keringésleállás miatt. Ebből körülbelül 10.000 embert meg lehetett volna menteni, ha azonnali defibrillátoros kezelésben részesültek volna. Magyarországon 20-25.000 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében. A keringésleállást általában a szív elektromos rendszerének nem megfelelő működése okozza. Az úgynevezett kamrafibrilláció egy olyan kritikus állapot, amely gátolja a szívet abban, hogy vért keringtessen a szervezetben. A kamrafibrilláció másodperceken belül halálhoz vezethet.

A defibrilláció egy meglehetősen egyszerű eljárás, amely abból áll, hogy a beteg szabad mellkasára elektródokat helyeznek, és ezeken keresztül elektromosan sokkolják a szívet. A külsőleg sokk gyakran visszaállítja a szív elektromos rendszerének szabályos ritmusát. A defibrilláció az egyik leghatásosabb kezelési módszer keringésleállásos betegek esetében.

Ezen okok miatt döntöttünk úgy, hogy megvásárolunk egy modern, professzionális defibrillátor készüléket, melyhez egy lelkes, kollégáinkból álló felkészült csapat csatlakozik.

A készüléket a recepción helyeztük el, és a felkészítő tréninget követően a TV2 Életmentő csapata (20 fő) készen áll arra, hogy egy esetleges balesetkor szakszerű segítséget tudjon nyújtani. 

 

Antal Tímea

Címkék:

2014. szeptember 22. 14:00© 2017 TV2 Zrt.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS