Az önkéntes segítők tovább élnek

Az önkéntesség jótékony hatással van a mentális egészségre, amely köztudottan hat a fizikai állapotra is.

Egy, a Daily Mail által megjelentetett cikk szerint, akik rendszeresen végeznek valamilyen önkéntes munkát tovább élnek az e szempontból inaktív társaiknál.

A lapban megjelent tanulmány harminc évre visszamenőleg elemzett adatokat. Az eredmények azt mutatják, hogy az átlagos életútnál húsz százalékkal hosszabb életre számíthat az, aki rendszeresen szán a szabadidejéből és az energiájából másoknak. A dolog érdekessége - bár ezeket az adatokat igazolni tudják - hogy arra még nem jöttek rá, minek köszönhető ez a növekedés. Egyes feltételezések szerint az önkéntesség jótékony hatással van a mentális egészségre, amely köztudottan hat a fizikai állapotra is.

Ha nem is a hosszú élet titkát keresve, hanem azért, hogy ráirányítsuk a figyelmet a gyermeknélkülözés problémájára, és bemutassuk, valamint támogassuk a gyermekközösségek javát szolgáló, magánszemélyekhez köthető önkéntes kezdeményezéseket, elindult a Süss fel nap! program, a TV2 nagyszabású társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése.

A több hónapig tartó program nemcsak a TV2 képernyőjén, de a TV2 munkatársai életében méltó helyet kap. Időről időre híradásokkal, érdekességekkel jelentkezünk a kezdeményezéssel kapcsolatban. Sőt kollégáink számára is nyitott a lehetőség, hogy pályázzanak, illetve ajánljanak olyan önkéntes segítőket, akik „rászolgáltak”, hogy tevékenységük nagyobb reflektorfénybe kerüljön.

Kapcsolódó linkek:


Sajtófigyelő:

 

Címkék:

2014. szeptember 22. 14:00© 2017 TV2 Zrt.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS