Egészségtudatos gyerekek - boldog jövő

Online játékok a környezettudatosság érdekében

 

Környezetvédelemmel kapcsolatos kampány célozza meg a gyerekeket, hogy már most tudatos életmódra neveljék őket. A tanítási folyamatot online felületeken való játékokkal kívánják sikeressé tenni.

Védőnők hívják fel a figyelmet arra, hogy ne használjunk annyi vegyszert a háztartásokban, igyekezzünk kevesebb szemetet termelni és gyűjtsünk szelektíven. Hiszen ez mind hozzájárul egy környezettudatosabb életmódhoz, amely fenntarthatóbb is egyben, sőt, így gyermekeink egészségét is megóvhatjuk.

Dr. Klujber Valéria, szakmai vezető elmondta, az ország védőnőinek kétharmada elvégezte a szükséges tanfolyamot. A szakember szerint a legfontosabb, hogy ne csak a szelektív hulladékgyűjtés legyen szem előtt, hanem már a szemét termelése váljon tudatossá. Fekete Zsombor, játéktervező a gyerekek számára készített játékokról, kedvcsináló kvízekről, kreatív feladatokról is beszélt a Mokkábn készült riportban. Elmondta, hogy két célcsoportot szeretnének elérni, a nagyobbakat a közösségi oldalakon, a kisebbeket pedig saját portálukon. Mindezzel tudatosan lehet a gyermekeket a fenntarthatóság irányába nevelni.

Örülünk annak, hogy egyre több külső kezdeményezés van ezzel a témával kapcsolatban, hiszen a TV2 Csoport CSR filozófiájához hozzátartozik, hogy támogatja az egészség- és környezettudatos gondolkodásmódot, elkötelezett a gyermekek védelmét illetően, fontosnak tartja a gyermekek jövőjét és esélyegyenlőségük biztosítását. 

 

 

 

Címkék:

2014. szeptember 22. 14:00© 2017 TV2 Zrt.
POWERED BY NEOPORT CORE CMS